Cursuri
Linux Server Administration
Linux Server Administration se adreseaza acelor persoane care au cunostinte medii de Linux si doresc sa invete sa instaleze, configureze si administreze servere Linux pentru mediul Enterprise. Cursul este independent de distributia folosita. Nivelul de prezentare este mediu spre avansat.


Persoana Fizica Persoana Juridica Redus
280 RON 390 RON 230 RON   

Prezentare generala
Cursul "Linux Server Administration" se doreste a fi o continuare fireasca a cursului "Linux Basic Administration".
Modul de abordare pragmatic si independent de distributia de Linux folosita, cele peste 30 tutoriale video precum si programa de studiu completa, confera cursului un caracter unic, ideal pentru cei care doresc sa invete in mod organizat sa administreze servere Linux in mediul Enterprise.

Cursul este format din 13 capitole, fiecare urmarind o anumita tema, in general un server. Vor fi prezentate notiuni atat de necesare oricarui admin de Linux precum: Bash Scripting, Compilarea kernelului de Linux, Serverul DHCP, FTP, DNS, Apache+PHP, MySql, Postfix, Dovecot, Firewall & Routing, Managementul Logurilor etc.

Dupa promovarea cursului se obtine din partea Crystal Mind Academy o scrisoare de intentie si o diploma de finalizare care detaliaza cele invatate. La alegere, diploma si scrisoarea de intentie pot fi in limba romana sau engleza.

Pentru inscrierea la acest curs sunt necesare cunostinte medii de Linux si Networking. Ideal cursantii trebuie sa fi promovat cursul "Linux Basic Administration" si "Cisco CCNA1 - Exploration".

Participarea la cursul "Linux Basic Administration" nu este o conditie obligatorie, doar ca in cazul in care doriti sa incepeti cu acest curs trebuie sa sustineti un test online pe care sa-l promovati.

Pentru finalizarea cursului si emiterea diplomei de absolvire urmatoarele conditii sunt obligatorii:
  • promovarea examenului aferent fiecarui capitol precum si a unui examen final. Nota minima de promovare pentru fiecare examen este de 80%. Cursantul are dreptul la 3 incercari pentru fiecare examen, iar ultima nota obtinuta reprezinta nota finala;
  • trimiterea temelor de seminar de la capitolele unde este precizata aceasta cerinta si marcarea acestora cu "acceptat" de catre profesor. In cazul neacceptarii temei de catre profesor, cursantul are dreptul la inca 2 incercari;
  • toate cerintele necesare finalizarii cursului trebuie indeplinite in maximum 6 luni de la data inscrierii;
Autor: Andrei Dumitrescu
Are experienta reala de peste 5 ani cu sisteme Linux folosite in mediul Enterprise si a desfasurat numeroase proiecte pentru firme din tara si din strainatate.
De peste 2 ani lucreaza ca trainer la Crystal Mind Academy pentru cursurile Cisco CCNA si Linux.