HTML si CSS (Programator Web 1)

DOCUMENTATIE CURS

W3C. Standarde. XHTML vs HTML

Standardele fac posibila existenta Internetului, a Web-ului, si nu numai.
Un utilizator al unui calculator cu un sistem de operare Windows poate sa trimita cu programul Outlook Express un email catre un utilizator avand Linux ca sistem de operare, si Mozilla Thunderbird ca si program de email. Informatia (emailul in acest caz) circula intre doua sisteme de operare diferite, si intre doua programe diferite, dar este inteleasa si prezentata la fel datorita standardelor ce formeaza Internetul si sistemul de email. La fel si paginile web, pot fi vazute indiferent de sistemul de operare sau programul celui care acceseaza o pagina web, datorita standardelor Web.

Acest curs prezinta XHTML, varianta moderna (si standard) a HTML-ului, si sunt excluse aproape in mod exclusiv atributele si tagurile "deprecated" (invechite). Din acest motiv, in diverse tutoriale sau alte cursuri, gasiti taguri/atribute care pot parea utile, dar nu apar in acest curs.

Cu toate acestea, acest curs este complet, prezinta si explica toate uneltele necesare unui webmaster actual, doar ca aceleasi efecte (si mai mult) obtinute cu taguri invechite sunt obtinute din CSS sau prin alte modalitati standard si moderne.
© 2006-2024 Crystal Mind Academy. All rights reserved