HTML si CSS (Programator Web 1)

DOCUMENTATIE CURS

Despre W3C

In 1994, Tim Berners-Lee a infiintat "World Wide Web Consortium (W3C)" la MIT (Massachusetts Institute of Technology) cu suportul CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare), DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) si Comisia Europeana.

W3C - World Wide Web Consortium
Organizatia numita pe scurt W3C (w3.org) a fost infiintata cu scopul de a realiza standarde pentru Web, astfel incat tehnologiile folosite pe Web sa aibe interoperabilitate si accesibilitate maxima.


Mai simplu spus, standardele Web au rolul de a ajuta ca informatia disponibila pe World Wide Web sa fie usor accesibila si sa fie afisata corect indiferent de dispozitivul hardware si software cu care accesam o pagina web. Standardele Web ajuta accesarea eficienta a aceleiasi pagini web din diferite browsere, din diferite calculatoare, sau de pe telefonul mobil sau alte dispozitive. Producatorii de browsere trebuie sa respecte standardele W3C pentru ca paginile realizate in HTML/CSS de web developeri sa se afiseze la fel indiferent de browser.

Limbajele HTML si CSS au fost realizate si sunt dezvoltate (in mare parte) in cadrul organizatiei W3C. Toate standardele oficiale emise de W3C se concretizeaza intr-un document numit "W3C Recommendation" ce contine documentatia oficiala si completa pentru standardul respectiv. Informatii complete despre W3C si activitatea organizatiei, gasiti pe pagina oficiala W3.org.
© 2006-2012 Crystal Mind Academy. All rights reserved