PHP si MySql (Programator Web 2)

DOCUMENTATIE CURS

Pastrarea datelor in formular 2

In subcapitolul anterior am invatat despre pastrarea datelor in formular in momentul cand formularul este trimis dar se reafiseaza datorita unor erori la input. Insa, asa cum ati vazut in scriptul inregistrare.php este un efort destul de mare (este mult de tastat) pentru a obtine acest lucru. Din acest motiv, e mult mai simplu, si se practica folosirea unor functii pentru generarea elementelor de formular.

Varianta imbunatatita a formularului o gasiti aici: inregistrare2

Functiile pentru generarea elementelor de formular le gasiti in common/f-forms.php. Sunt functii generale, pot fi folosite la orice proiect .php aveti nevoie de formulare. In definitiile functiilor apar mai multi sau mai putini parametri, dar in general sunt urmatorii:
  • $name - va fi numele elementului respectiv.
  • $value - apare la generarea unui element de tip checkbox sau buton, si este informatia atributului value a campului respectiv
  • $elementData - apare la majoritatea elementelor si este o valoare (sau un array) cu ce a completat sau a ales utilizatorul in/din campul respectiv. Prin urmare este informatia ce vine de la utilizator, se transmite prin POST sau GET la reincarcarea formularului, si este folosita pentru a repopula elementul respectiv cu informatie. Pentru ca $formData este in general POST sau GET, valoarea acestui parametru provine din $formData["nume_element"]. Pe baza acestui element se genereaza elementele cu checked="checked" (bifate) sau optiunile cu selected="selected".
  • params - un string cu atribute optionale de tip html ce pot fi inserate in interiorul elementului respectiv (in interiorul tagului de inceput).
© 2006-2012 Crystal Mind Academy. All rights reserved