Grafica si Design in Photoshop

DOCUMENTATIE CURS

Uneltele de tip Healing

Uneltele de prelucrare sunt impartite pe cateva seturi de prelucrare pe care le putem folosi in anumite situatii in care dorim sa prelucram doar o anumita zona din imaginea respectiva si nu toata imaginea per ansamblu.Uneltele de tip HEALING sunt uneltele cu care putem scoate anumite pete de pe o suprafata, riduri, taieturi, zgarieturi de pe imagini vechi si tot asa. Acestea sunt in numar de 4:
- spot healing brush tool
- healing brush tool
- patch tool
- red eye tool

Unealta Spot healing se foloseste de un diametru pe care noi il setam din bara orizontala sau din click-dreapta. Dupa setarea diametrului si a marginilor uneltei, vom lucra pe imaginea deschisa pentru a scoate anumite portiuni din ea.

Nota
Majoritatea uneltelor de prelucrare vor avea aceste setari ale diametrului, marginii (HARDNESS) si spatierii. Setarile se regasesc pe banda orizontala care va aparea in momentul in care unealta va fi activata.

Setarile se mai pot afisa si prin CLICKDREAPTA in imaginea pe care dorim sa o prelucram


Dupa setarea proprietatilor de mai sus, intram pe o imagine si tinand mouse-ul apasat, incepem sa desenam linii mici peste zona pe care dorim sa o prelucram. Vom seta diametrul uneltei in functie de zona pe care o prelucram. Diametrul este indicat sa fie putin mai mare ca zona in care lucram.Unealta Healing Brush tool lucreaza intr-un mod asemanator cu prima unealta, cu specificatia ca pentru a prelucra o zona trebuie sa ii specificam de unde sa foloseasca pixelii. Pentru a specifica zona,
1. vom deschide o imagine,
2. vom lua unealta Healing brush tool
3 pe banda orizontala de sus, vom alege diamtrul cu care dorim sa lucram
4. tinem tasta ALT apasat si cu mouse-l apasam odata pe zona pe care vrem sa o luam pentru a o lipi peste zona cu probleme.

Unealta PATCH tool se foloseste de o selectie pe care noi o realizam cu unealta PATCH tool, iar apoi tragem selectia cu mouse-ul intrand in ea si mutand-o pe o zona pe care dorim sa o prelucram.Pentru a scoate efectul de OCHI ROSII dintr-o imagine, vom folosi unealta RED-EYE din acelasi set de unelte.
Astfel deschidem o imagine pe care dorim sa o prelucram, alegem unealta RED-EYE si cu unealta dam click pe zona ochilor rosii, iar aceasta va recunoaste automat pixelii si le va transforma culoarea.© 2006-2012 Crystal Mind Academy. All rights reserved